آکادمی | زمان مطالعه ۹ دقیقه

شناسایی مخاطب هدف کسب‌وکار

پیشنهاد رایگان : استفاده از ابزار پرسوناساز

اگه وقت نداری الان بخونی، مقاله رو دانلود کن بعدا بخون.

شناخت مخاطب هدف

فرآیند خرید همواره در دستان مشتری است و بازاریابان برای جلب توجه آن ها و پیشی گرفتن از رقبا می بایست در راستای ایجاد تجربیات هدفمند و شخصی سازی شده عمل کنند. با کسب درکی جامع از خریدار ایده آل یک برند، امکان اتخاذ تصمیم های آگاهانه تر فراهم می گردد.

شناسایی مخاطب هدف می تواند شما را در ایجاد استراتژی های بازاریابی و تعیین مشتریان اصلی یاری نماید.

بدین ترتیب به جای صرف هزینه و تلاش برای پاسخگویی به تمام مصرف کنندگان، امکان دسترسی عمده و شخصی به گروهی خاص که احتمالا محصولات شما را خریداری می کنند، میسر می شود.

 

فهرست مطالب

فهرست مطالب

مخاطب هدف کیست؟

جمعی از افراد که به عنوان مشتری احتمالی یک تجارت شناسایی می شوند، را مخاطبان هدف می نامند. این افراد به طور عمده مشخصات جمعیتی مشابهی دارند ولی این تشابهات تنها به سن، جنسیت، تحصیلات و غیره محدود نیستند. این مصرف کنندگان ویژه، محصول یا خدمات شما را می خواهند؛ بنابراین در کمپین های تبلیغاتی می بایست بر آن ها تمرکز شود.
شناخت مخاطب هدف

تعیین مخاطب هدف

بهترین راه برای یافتن این افراد، توجه به نیازهای خاصی که محصول یا خدمات شما برآورده می کند، می باشد. در این راستا

باید اطلاعات جمعیتی مخاطب مشخص گردند.

جهت شناسایی مخاطب هدف از طبقه بندی های عمومی و گسترده اجتناب کنید. پرسونای خریدار می بایست با توجه به جزئیات زیر تعریف شود:

  • جمعیت شناسی: برای تعیین مخاطب هدف باید به جمع آوری داده های آماری در مورد مخاطبان بپردازید.
  • جزئیات حرفه ای: کسب اطلاعات در مورد شغل و محل کار افراد نیز اهمیت دارد.
  • روانشناسی: در این راستا می بایست به جزئیات شخصیتی و ویژگی ذاتی آن ها توجه شود.
  • اهداف: خواسته های مخاطب را بررسی و توصیف کنید.
  • چالش ها: مشکلاتی که مخاطب به طور مرتب با آن روبرو می شود را شناسایی نمایید.
  • تاثیرات: تعیین رسانه هایی که مخاطب برند با آن ها تعامل دارد، اطلاعات ارزشمندی را حاصل می کند.
  • فرآیند خرید: نحوه تصمیم گیری مخاطب هنگام خرید را مشخص کنید.
هر چه در مورد مخاطبان خود دقیق تر باشید، بازاریابی و عملیات تجاری شما بهتر عمل خواهند کرد. بنابراین خود را به چند مورد محدود نکنید و توصیف گسترده ای را از مخاطب تهیه نمایید.

شناسایی مخاطب هدف در تبلیغات

مخاطبان هدف به اثرگذاری بیشتر تبلیغات کمک می کنند. با شناسایی این افراد، دسترسی به آن ها ساده تر شده و یافتن مصرف کنندگان بالقوه سریع تر صورت می گیرد. این امر در نهایت کسب درآمد بیشتر را منجر می گردد.

بنابراین لازم است پیش از تصمیم گیری در مورد نحوه تبلیغات، درباره کسی که آن را دریافت می کند تحقیق کنید. اهمیت شناخت مخاطب بر همین اساس مطرح می شود. بدین وسیله مردم با پیام برند ارتباط برقرار کرده و محصول یا خدمات را خریداری می کنند. شناسایی گروه مخاطبان، در انتخاب استراتژی بازاریابی و رسانه فاکتوری تعیین کننده است. انتخاب رسانه مناسب برای دستیابی به ROI بازاریابی ضروری بوده و امکان افزایش ارتباطات و توسعه محصول با توجه به علایق مخاطب را به ارمغان می آورد.
شناخت مخاطب هدف در تبلیغات

شناسایی مخاطب هدف در فروش

آن ها را می توان به شیوه های متفاوتی دسته بندی کرد. علاقه، قصد خرید و خرده فرهنگ ها از جمله متداول ترین موارد برای شناخت مخاطب در فروش هستند.

علاقه

در این حوزه گروه ها بر اساس علایق مختلفشان اعم از سرگرمی و ترجیحات تفریحی تفکیک می شوند. بدین ترتیب می توانید پیام های برند خود را مبتنی بر موارد مذکور شخصی سازی کنید. برقراری ارتباط معنادار از دیگر مزیت های این شیوه دسته بندی بوده و در نهایت افزایش وفاداری افراد به برند را در پی دارد.

شناخت مخاطب هدف در فروش

قصد خرید

در نظر داشتن مخاطب هدف در تبلیغات حائز اهمیت است. گروهی از افراد را تعریف کنید که به دنبال محصولی خاص هستند. با چنین دیدگاهی درک نقاط ضعف مخاطب و ایجاد پیام مناسب با نیازهای وی امکان پذیر خواهد بود.

خرده فرهنگ ها

منظور از خرده فرهنگ گروهی از مردم با تجربه های مشترک نظیر طرفداران سرگرمی یا موسیقی خاص، می باشد. با درک انگیزه های آن ها، شناخت بهتر و برقراری ارتباط موثر صورت می گیرد.

شناسایی مخاطب هدف در اینستاگرام

بسیاری از صاحبان برند در اینستاگرام مخاطبان اشتباهی را هدف قرار می دهند و بدون ایجاد استراتژی بازاریابی موثر، پست می گذارند. امروزه به کمک ابزارهای آنالیز اینستاگرام می توانید اطلاعات بیشتری را در مورد مخاطبان هدف خود به دست آورید. در ادامه فرآیند گام به گام جهت شناسایی مخاطب هدف در اینستاگرام و تبدیل آن ها به مشتری مطرح شده است.

 

  • انتخاب یک جایگاه سودآور

منظور از جایگاه، موضوع و محتوای مدنظر می باشد. از موضوعات پرطرفدار و سودآور می توان به سفر، سلامتی و ورزش، زیبایی، عکاسی، مد، بیزینس و حیوانات خانگی اشاره کرد.

  • یافتن اندازه مخاطب مناسب

پس از انتخاب موضوع می بایست اندازه مخاطب هدف را برای هر جایگاه آزمایش کنید. هر چه پراکندگی مخاطب گسترده تر باشد، هدف گذاری سخت تر و احتمالا ناموفق خواهد بود.

شناخت مخاطب هدف
  • ایجاد پرسونای خریدار

روشی موثر برای محدود کردن گستره مخاطبان بوده و بسیار تاثیرگذار است. پرسونای خریدار در واقع ویژگی های مشترک خریداران ایده آل شما را بیان می دارد.

  • آنالیز مخاطبان رقبا

اگر در مورد مخاطب ایده آل خود مطمئن نیستید، با تجزیه و تحلیل مخاطبان رقبا در این زمینه موفق خواهید شد. ابزارهای مختلفی برای انجام این آنالیز وجود دارند.

پرسونای مشتری چیست؟
  • کشف مخاطب هدف جدید با استفاده از ابزار جستجو

با سرچ کردن کلمات کلیدی خود در اینستاگرام می توانید کاربران، کسب و کارها و هشتگ های مرتبط را بیابید و مخاطبان جدیدی را کشف نمایید. بدین ترتیب امکان معرفی برند و برقراری ارتباط با آن ها از طریق دنبال کردن، ارسال پیام صوتی یا متنی میسر می گردد.

  • پیگیری دنبال کنندگان به واسطه آنالیز آن ها

به کمک ابزارهای تجزیه و تحلیل اینستاگرام، بینش مخاطب هدف خود را تحت نظر بگیرید و میزان جذب، رشد یا افت آن ها را نظارت کنید.

ابزار رایگان شناسایی مخاطب هدف

سوالات متداول

بهترین راه برای یافتن این افراد، توجه به نیازهای خاصی که محصول یا خدمات شما برآورده می کند، می باشد. در این راستا باید اطلاعات جمعیتی مخاطب مشخص گردند. بدین منظور از طبقه بندی های عمومی و گسترده اجتناب کنید. پرسونای خریدار می بایست با توجه به این جزئیات تعریف شود.

جمعی از افراد که به عنوان مشتری احتمالی یک تجارت شناسایی می شوند، را مخاطبان هدف می نامند. این افراد به طور عمده مشخصات جمعیتی مشابهی دارند ولی این تشابهات تنها به سن، جنسیت، تحصیلات و غیره محدود نیستند.