شناخت مخاطب هدف
آکادمی | زمان مطالعه ۱۰ دقیقه

طراحی پرسونای مشتری و نقش پرسونا کسب‌و‌کار

پیشنهاد رایگان : استفاده از ابزار پرسوناساز
اگه وقت نداری الان بخونی، مقاله رو دانلود کن بعدا بخون.
شناخت مخاطب هدف

شناخت و درک عمیق انواع پرسونای مشتری برای تولید محتوا، توسعه محصول، پیگیری فروش و در واقع هر چیزی که به جذب و حفظ مشتری مربوط می‌شود بسیار مهم است.

شناخت مشتریان این روزها پایه و اساس بازاریابی آنلاین و آفلاین است. شناخت مخاطب و نیازهای آن‌ها به این راحتی نیست و به استراتژی نیاز دارد. جهت طراحی پرسونای مشتری برای کسب‌و‌کارتان، این مقاله را تا انتها بخوانید.

 

فهرست مطالب

فهرست مطالب

پرسونای مشتری چیست؟

شناخت و درک عمیق انواع پرسونای مشتری برای تولید محتوا، توسعه محصول، پیگیری فروش و در واقع هر چیزی که به جذب و حفظ مشتری مربوط می‌شود بسیار مهم است.

شناخت مشتریان این روزها پایه و اساس بازاریابی آنلاین و آفلاین است. شناخت مخاطب و نیازهای آن‌ها به این راحتی نیست و به استراتژی نیاز دارد.

پرسونا بخشی از بازاریابی کسب‌وکار است و شناسایی مشتریان و مخاطبان هدف به افزایش فروش و توسعه بهتر کسب‌وکار منجر می‌شود. اما پرسونای مشتری چیست و انواع آن چه نام دارد؟ آیا پرسونای مخاطب و پرسونال برندینگ در حوزه بازاریابی شبکه های اجتماعی نقش دارد؟ با ما همراه باشید تا به این سوالات پاسخ دهیم.
پرسونای مشتری چیست؟

پرسونای مشتری یک شخصیت نیمه-تخیلی است که ویژگی‌های مهم و اصلی بخش بزرگی از مخاطبان شما را بر اساس داده‌هایی که از تحقیقات درباره کاربر و تجزیه و تحلیل وب جمع‌آوری کرده‌اید، نشان می‌دهد.

پرسونای مشتری به کسب‌وکارها کمک می‌کند مشتریان و کسانی که می‌خواهند به آنها محصولات و خدمات خود را بفروشند و نحوه استفاده آن افراد از محصول یا خدمات آن‌ها را بشناسند.

اهمیت پرسونای مشتری

همه بخش‌های تیم از فروش و بازاریابی گرفته تا بخش پشتیبانی از مشتری و توسعه محصول از پرسونای مشتری سود خواهند برد. با شناخت و آگاهی از نیاز مشتری و اهمیت پرسونای مشتری می‌توانید مشکلاتی که باید حل شوند را شناسایی کنید. تصمیمات آگاهانه‌تری درباره جذب و حمایت از مشتریان بگیرید و در زمینه تولید محتوا، طراحی محصول و تکنیک‌های ارتباط راه‌حل‌های بهتری ارائه دهید. یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ نشان می‌دهد که 91 درصد مردم بیشتر از کسب‌وکارهایی خرید می‌کنند که پیشنهادات و توصیه‌هایی مرتبط را ارائه می‌دهند.
شناخت مخاطب هدف
مطالعه دیگری نشان می‌دهد که ۸۰ درصد برای خرید محصول یا خدمات از برندی که تجربیات شخصی‌ را ارائه می‌دهد گرایش بیشتری دارند. اینگونه کارها در شروع کسب‌وکار مفید هستند اما ساخت پرسونا می‌تواند در هر نقطه از مسیر کسب و کار بر ارزش شرکت شما بیفزاید و در واقع، با تکامل پایگاه مشتری خود به آنها بازگردید. بررسی منظم پرسوناها می تواند به شما در شناسایی چالش‌های جدید، نیازها و بهبود محصول کمک کند. هر چه به مشتری خود نزدیکتر باشید، به محصول و کسب‌وکار خود ارزش بیشتری می‌افزایید.

انواع پرسونای مشتری چیست ؟

اکنون که می‌دانید پرسونای مشتری چیست و به اهمیت آن پی بردید، شاید از خود سوال کنید که چه نوع پرسوناهایی وجود دارد.

سه نوع اصلی پرسونا که باید برای انواع افراد مختلفی که با کسب‌وکار شما درگیر هستند در نظر بگیرید عبارتند از:

پرسونای خریدار: نشان‌دهنده مشتری هدف ایده‌آل شما برای خرید محصول یا خدمات شما است. از آنجایی که آنها بیشترین ارتباط را با درآمد شما دارند، نقش مهمی در استراتژی‌های بازاریابی و قیف فروش شما دارند.
پرسونای کاربر: نشان‌دهنده کاربران یا مشتریانی است که از محصول یا خدمات شما استفاده می‌کنند. شما از این پرسوناها برای شناخت مشتری و بهبود ویژگی‌ها و طراحی محصول استفاده می‌کنید.
پرسونای مشتری چیست؟
پرسونای وبسایت: تمام بازدیدکنندگانی را در بر‌ می‌گیرد که وب‌سایت شما به آنها خدمات ارائه می‌دهد. آنها به طراحی محصول کمک می‌کنند و شامل مشتریان فعلی، مشتریان بالقوه، سرمایه‌گذاران، مدیران و شرکا می‌شوند.

طراحی پرسونای مشتری

اکنون که به سوال پرسونای مشتری چیست پاسخ دادیم و با انواع آن آشنا شدید باید به سراغ ساخت پرسونا برویم. در ساخت پرسونای مشتری باید نکاتی را در نظر گرفت:

  • روش های طراحی پرسونای مشتری عبارتند از تجزیه و تحلیل انواع پرسونا، تحقیقات دقیق، نظرسنجی‌ و مصاحبه با مشتریان و مخاطبانی که با کسب‌وکار، محصولات و خدمات شما همسو هستند.
پرسونای مشتری چیست؟
  • پس از جمع‌آوری داده‌ها و انجام تحقیقات به علایق، نگرش‌ها و فعالیت‌های مشتری فکر کنید. انگیزه‌ها، چالش‌ها، اهداف، فالوورها، فیدبک‌ها، نظرات آن‌ها و تفریحات آن‌ها را بررسی کنید.
  • پرسونای خود را به طور گسترده در دسترس قرار دهید. بسیار مهم است که از پرسوناهای خود برای تصمیم‌گیری در آینده استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که یک نسخه دیجیتال در مکانی قابل دسترس ذخیره شده است و به تیم خود درباره آن اطلاع دهید و هدف و نحوه استفاده از آن در بخش‌های مختلف کسب و کار خود  را به آنها توضیح دهید. از اعضای تیم که در فرآیند ساخت پرسونا شرکت نداشته‌اند درباره پرسوناها بازخورد بخواهید.

با اطلاعات و آمار دقیق از حوزه کاری خود، حدس و گمان را کنار بگذارید و یک مسیر بی خطر را شروع کنید

  • در صورت لزوم پروفایل پرسونای مشتری  را به روز رسانی کنید. با توسعه کسب‌وکار و جذب مشتریان جدید باید پرسونای مشتری خود را مجددا بررسی کنید. موارد جدید را اضافه کنید و موارد قدیمی را به روز کنید. این امر به ویژه زمانی که به قلمروی گسترده دیگری وارد می‌شوید، محصول دیگری را عرضه می‌کنید یا استراتژی قیمت‌گذاری خود را تغییر می‌دهید بسیار مهم است.

نقش پرسونا کسب و کار در شبکه های اجتماعی

رسیدن به جواب این سوال که پرسونای مشتری چیست و چرا باید پرسونای مشتری بسازید کافی نیست. شناسایی و ایجاد یک پرسونا کسب و کار نیز برای مشاغلی که می‌خواهند با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنند، اهمیت زیادی دارد. همانطور که گفتیم پرسونای مشتری به شناخت مخاطبان و شخصیت‌های کاربران کمک می‌کند. عدم شناخت مخاطبان هدف منجر به از دست دادن فروش و تعامل ضعیف با مشتری می‌شود. ایجاد یک پرسونای مشتری در کنار پرسونای کسب و کار می‌تواند به شما در رسیدن به مخاطبان هدف و رشد کسب‌وکار شما سود زیادی برساند.

از طرفی دیگر اگر به هر یوتیوبر، وبلاگ‌نویس یا مدیر موفقی که دارای صفحه شخصی در شبکه‌های اجتماعی است و تعداد فالوورهای آن‌ها نگاه کنید خواهید دید که ساخت پرسونا نقش مهمی در موفقیت آنها دارد. این شخصیت آنهاست که آنها را قابل اعتماد و به یاد ماندنی می‌کند. کسب و کار آنها با محوریت یک مجموعه و تحت هدایت یک مدیر ساخته شده است، که باعث می‌شود برند کسب و کار و پرسونال برند آنها به معنای واقعی کلمه جدایی‌ناپذیر باشند. پرسونال برند بزرگترین دارایی مدیران کسب‌وکارها است.

پرسونای مشتری چیست؟
از این رو، نقش پرسونای مخاطب در حوزه ی بازاریابی شبکه های اجتماعی و بازاریابی آنلاین را نباید دست کم گرفت. پرسونای مخاطب به شناخت مخاطبان هدف، مشتریان بالقوه، نیازها و مشکلات آن‌ها کمک می‌کند و کسب‌وکارها از این طریق می‌توانند محصولات و خدمات‌ خود را با نیاز مخاطب تطبیق دهند و به توسعه کسب‌وکار خود کمک کنند.

نتیجه‌گیری

از این مقاله فهمیدیم که پرسونای مشتری چیست و چرا باید تمامی کسب‌وکارها به آن بیشتر بها بدهند. به خاطر بسپارید که باید خود را جای مشتری بگذارید و تصور کنید اگر جای آن‌ها بودید چه خواسته‌ها و نیازهایی داشتید و انتظار داشتید که یک کسب‌وکار چه کاری برایتان انجام دهد و چگونه محصول را طراحی و توسعه دهد که به بهترین وجه نیاز شما را پاسخ دهد.

با رسیدن به درک عمیق از مشتریان و مخاطبان، در بازاریابی موفقیت بیشتری بدست می‌آورید.

ابزار رایگان شناخت مخاطب هدف

سوالات متداول

عدم شناخت مخاطبان هدف منجر به از دست دادن فروش و تعامل ضعیف با مشتری می‌شود. ایجاد یک پرسونای مشتری در کنار پرسونای کسب و کار می‌تواند به شما در رسیدن به مخاطبان هدف و رشد کسب‌وکار شما سود زیادی برساند.

پرسونای مشتری یک شخصیت نیمه-تخیلی است که ویژگی‌های مهم و اصلی بخش بزرگی از مخاطبان شما را بر اساس داده‌هایی که از تحقیقات درباره کاربر و تجزیه و تحلیل وب جمع‌آوری کرده‌اید، نشان می‌دهد.